lørdag 19. november 2011

Cullen-Familien :

Carlisle Cullen:

Carlisle Cullen, (også kjent som Stregone Benefice), er Esme sin ektemann og Edward, Rosalie, Emmett, Alice og Jaspers adoptive far å er Renesmee's adoptivbestefar (Edward er den biologiske faren). I motsetning til de fleste vampyrer er han ikke i det hele tatt fristet av duften av menneskeblod, på grunn av 300 års erfaring til å holde tilbake sine fristelser. Carlisle var den eneste sønnen av en anglikansk pastor. Moren døde i barselseng da han ble født i 1640 i London i England på en tid med religiøs omveltning. Hans far og andre prester jaktet vesener som hekser, varulver og vampyrer, men som ofte tok feil og mange uskyldige mennesker døde. Da hans far ble gammel, overtok Carlisle hans rolle. I begynnelsen var Carlisle en skuffelse. Han var ikke rask til å komme med beskyldninger, han så ikke demoner der de ikke fantes. Man han var utholdene og flinkere enn faren. Han klarte å avsløre et samfunn av vampyrer som gjemte seg i byens kloakk, og som bare kom ut om natten for å jakte. I den tiden da monstre ikke var myter og legender, var det sånn mange av dem levde.
Folk tok selvfølgelig med seg høygafler og fakler og sto klare der Carlisle hadde sett monstrene komme opp på gateplan. Til slutt dukket det opp en. Han må ha vært eldgammel og svak av sult. Carlisle hørte han rope ned til de andre på latin da han kjente lukten av mobben. Så begynte han å flykte igjennom gatene, og Carlisle, som var 23 år og veldig rask, ledet an i forfølgelsen. Mannen kunne lett ha løpt fra dem, men Carlisle tror han var for sulten, så i stedet stanset han og gikk til angrep. Han kastet seg over Carlisle først, med de andre like bak. Så måtte han slippe han for å forsvare seg selv. Han drepte to og dro av gårde med en tredje. Carlisle ble liggende blødende igjen på gaten. Carlisle viste hva faren kom til å gjøre. Likene ville bli beordret brent, alt som var infisert av monsteret måtte tilintetgjøres. For å redde sitt eget liv handlet Carlisle instinktivt. Han krøp vekk fra smuget mens mobben fulgte skapningen og offeret hans. Så gjemte han seg i en kjeller og lå nedgravd under råtne poteter i tre dager.
Da det var over, og da han skjønte hva han var blitt til, gjorde han opprør mot det. Han prøvde å utslette seg selv vet å hoppe fra store høyder, drukne seg selv og sulte seg selv. Han var så avskyelig i sine egne øyne at han prøvde å ta livet sitt ved å sulte. Han ble bare mer og mer sulten og svakere og svakere. Han oppholdt seg så langt vekk fra folksomme områder han kunne, for han skjønte at viljestyrken hans også ble svakere. I månedsvis streifet han rundt om natten og hatet seg selv. En natt passerte en flokk ville dyr skjulestedet hans. Han var så gal av tørst at han gikk til angrep uten å tenke seg om. Styrken kom tilbake, og han forsto at det fantes et annet alternativ, han trengte ikke lengre være det skammelige monsteret han tok avstand fra. Han kunne leve uten å være en demon. Han godtok seg selv igjen.
Nå begynte han å bruke tiden sin bedre. Han hadde alltid vært intelligent og ivrig etter å lære, og nå hadde han ubegrenset tid foran seg. Han studerte om natten og la planer om dagen. Carlisle svømte til Frankrike og fortsatte videre inn i Europa, til universitetene der. Om natten studerte han musikk, naturvitenskap og medisin, og han fant sitt kall,nemlig å redde menneskeliv, som du vet fra boken




Esme Cullen:


Esme valgte å begå selvmord etter at hennes nyfødte gutt døde noen dager etter fødselen. Esme forsøkte å hoppe fra en klippe. Esme ble kjørt rett inn på likhuset selv om hjertet hennes fortsatt slo - der fant Carlisle henne som kjente henne igjen etter å ha vært legen hennes da hun var liten, og bestemte for å gjøre henne om til en vampyr. Ikke lang tid etter giftet de seg. Hun er som en mor til alle Cullensøsknene.

Edward Cullen:


Fullt navn: Edward Anthony Masen JR. Cullen Edward var den andre som kom inn i Cullen-familien. Hans menneskelige liv vet vi ikke noe om, utenom at han ble født i 1901, ble lagt inn på sykehus og ble bitt av Carlisle i 1918. Og etter det har han fått mange søsken. Da Bella begynte på Forks High School, merket han at han nesten ikke kunne motstå blodet hennes, og da dro han til Alaska i en uke. Da tenkte han at det var pysete, og dro tilbake for å glatte over feilen han hadde gjort. Han ble frustrert over at han ikke kunne lese tankene hennes. Og etterhvert ble de bedre kjent, men han sa hele tiden at hun ikke burde være venn med ham. Da Bella fant ut at Edward var en vampyr, ble de kjærester bare noen uker etter. På attenårsdagen til Bella skjedde det som Edward hadde fryktet mest. Dermed forlot han henne. Lenge etter ble han fortalt av Rosalie at Bella var død, så han dro til Italia for å avsløre seg, fordi Volturiene (vampyrer) ville drepe ham om han avslørte seg. Bella rakk akkurat å redde han.


Rosalie Cullen (rose)

Rosalie er en fiktiv person i ungdomsserien Twilight Saga. Hun ble omskapt i 1933 og ble født i 1915. Hun er beskrevet som utrolig vakker, og i følge Bella er hun så vakker at hun kunne fått enhver jente i samme rom til å få aldri så lite svekket selvtillit. Rosalie er gift med Emmett Cullen, men var egentlig ment å bli sammen med Edward helt i begynnelsen av hennes liv som vampyr. Edward ble aldri noe mer glad i henne enn som en søster. Da Rosalie fant Emmett, var han halvdød, og Rosalie var ikke sikker på om hun kunne klare å bite han selv. Da tok hun ham med til Carlisle. Der samlet hun opp krefter og bet Emmett. Etter det har de vært kjærester. Rosalie er også tvilling med Jasper Hale, et annet medlem av Cullen-familien. Rosalie har aldri likt Bella. Fra første stund de møttest har hun ikke så mye som ofret et smil eller hilsen til Bella. Grunnen blir fortalt av Rosalie selv i boka Eclipse (Formørkelsen). Grunnen er den at hun er sint på Bella for å velge å bli vampyr, når hun har ett annet valg, nemlig å forbli menneske. Rosalie kunne ikke velge selv, men ville ofret alt for å kunne gå tilbake til sitt mennesklige liv. Da Rosalie var menneske hadde hun kjæreste, og hun ønsket seg barn. Men etter at hun ufrivillig ble bitt av en vampyr, ble alle hennes drømmer knust. Etter dette har hun vært bitter på livet. I boka Breaking Dawn (Ved daggry) når Bella blir gravid, er det Rosalie Bella oppsøker hjelp hos. Rosalie støtter og står ved Bellas side gjennom hele svangerskapet, for å ta del i det å få ett barn. Rosalie blir etterhvert glad i Bella, og godtar hun mer etter at Bella blir vampyr.




Alice Cullen:



Fullt navn: Mary Alice Brandon Cullen (Hale) Alice har en evne som gjør at hun kan se inn i fremtiden. Hun husker ingen ting fra sitt menneskelig liv, men får senere vite at hun er det eneste offeret til vampyren James som har klart å unnslippe (etter redningen av Bella fra samme person i første boken). Hun finner ut at hun allerede som menneske hadde synske evner. Foreldrene ble redde, og sendte henne til et psykiatrisk sykehus for forskning. Hun ble lagt inn på et rom som var mørkt hele tiden, noe som er grunnen til at hun ikke husker noen ting. Der ble hun bitt av en vampyr, slik at også hun ble vampyr. Hun fant også graven sin, der datoen for hennes «død» og datoen da hun ble lagt inn på «sykehuset» var den samme. Alice har en hjertelig personlighet(og en forfedelig evne når det gjelder mote) og blir etterhvert en god venninne for Bella. Alice blir gift med Jasper Hale.






Jasper Hale:


Fullt navn: Jasper Whithlock Hale (Cullen) Født: 1843 Omskapt: 1863 Han ble med i familien etter at han traff Alice, disse to blir også gift. Jasper er den som i kortest tid har vært «vegetarianer», noe Bella får oppleve i boken New Moon. Jasper har den fantastiske evnen at han kan påvirke andres følelser. En kveld når Jasper enda var et menneske møtte han tre jenter på veien, hvorad en av dem omskaper seg til vampyr. Denne jenta heter Maria. Maria merket etter hvert den fantastiske evnen til Jasper, og de blir (ifølge ham) svært glade i hverandre, spesielt etter at han tar over som leder for en hær av nyfødte vampyrer Maria har laget. I bok nummer tre, (Eclipse/formørkelsen) forklarer Jasper i kapittel 13, side 289 alt om hvordan han ble bitt og sin tid som nyfødt i sør.
Renesmee Cullen [rediger]



Emmett Cullen:

Emmett ble vampyr etter at han ble funnet av Rosalie. Han var da nesten blitt spist av en bjørn. Etter dette har Emmett og Rosalie vært sammen. Emmett har ingen egen evne, men har en veldig fysisk styrke.




Isabella(bella)Marie Swan(senere Isabella Cullen):


Bella Swan (født Isabella Marie Swan, senere Bella Cullen) er en klumsete og uheldig jente som flytter fra Phoenix, Arizona til Forks, Washington for å bo en stund med sin far Charlie. Selv om mange av guttene på skolen blir forelsket i henne når hun kommer, forelsker hun seg i Edward Cullen, en mystisk gutt som hun finner ut er vampyr (vegetarianer, familiespøk). I et forsøk på å beskytte henne fra sin levemåte forlater Edward henne. Dette fører til at hun føler seg helt tom innvendig. Hun finner trøst i Jacob Black, og hun blir forelsker seg i han, om da ikke så mye som hun elsker Edward. Hun gifter seg senere med Edward og de får datteren Renesmee. Når Bella føder Renesmee holder hun på å dø så Edward må sprøyte giften hans rett inn i hjerte til Bella. Etter omdannelsen får hun evnen til å skape et skjold for mentale angrep over seg selv og andre.



-spokelseshuset

1 kommentar:

Johan Gran sa...

Visste ikke at du likte Twilight!